کتاب «کژرفتاری؛ داستان شکلگیری اقتصاد رفتاری» توسط ریچارد تیلر، اقتصاددان و استاد مدرسه کسب و کار بوث دانشگاه شیکاگو نوشته شده است. او در سال ۲۰۱۷ برنده جایزه نوبل اقتصاد شد. ریچارد تیلر در کتاب «کژرفتاری» با استفاده از حکایتها و داستانهای جذاب، شکلگیری علم اقتصاد رفتاری را شرح میدهد. او با توضیح رفتارهای اقتصادی عاقلانه انسانهای خیالی، نشان میدهد که افراد عادی اغلب کجرفتاری میکنند و رفتار آنها تحت تأثیر هیجانات و احساسات قرار دارد و نباید این نکته را نادیده گرفت. تیلر معتقد است که انسانها بازیگران اصلی این حوزه هستند و اقتصاد رفتاری از اقتصاد متعارف بسیار هیجانانگیزتر است. او در “کژرفتاری” به معرفی اقتصاد رفتاری میپردازد، اما به شیوهی منحصر به فرد خود، با خاطرهگویی آغاز میکند تا تمامی خوانندگان عادی نیز بتوانند با کتاب ارتباط برقرار کنند و نیازی به دانش عمیق اقتصادی نداشته باشند، زیرا او هر اصطلاح را به طور کامل توضیح میدهد.
«کژرفتاری» کتابی است که به بررسی چگونگی توسعه اقتصاد رفتاری میپردازد. در دهه ۱۹۷۰، تئوری اقتصادی سنتی فرض میکرد که افراد تصمیمات منطقی میگیرند. طبق این دیدگاه، افراد میدانند که چه میخواهند و ارزش آن را چقدر میدانند. اما اقتصاد رفتاری بیان میکند که دنیا نه توسط اقتصادها (بازیگران اقتصادی)، بلکه توسط انسانها پر شده است. انسانها غیرمنطقی هستند و همیشه نمیدانند چه میخواهند یا چقدر برای چیزها ارزش قائل هستند. از منظر اقتصادی سنتی، این امر باعث میشود که آنها رفتار نادرستی داشته باشند.
ریچارد تیلر
ریچارد تیلر در نیوجرسی به دنیا آمد. مادرش معلم و پدرش، حسابرس مالی در نیوآرک، نیوجرسی بود. او در خانوادهای یهودی رشد یافته و دارای دو برادر کوچکتر است. تیلر از آکادمی نیوآرک فارغالتحصیل شد و سپس در سال ۱۹۶۷ از دانشگاه کیس وسترن رزرو مدرک کارشناسی دریافت کرد. او در سال ۱۹۷۰ مدرک کارشناسی ارشد و در سال ۱۹۷۴ دکترای خود را از دانشگاه راچستر گرفت و پس از پایان تحصیلاتش، به عنوان استاد در دانشگاه راچستر فعالیت خود را آغاز نمود. بین سالهای ۱۹۷۸ تا ۱۹۹۵، عضو هیئت علمی دانشکده جی.اس. جانسون در دانشگاه کرنل بود و سپس در سال ۱۹۹۵ به عنوان عضو هیئت علمی مدرسه بازرگانی بوث دانشگاه شیکاگو پیوست. از سال ۱۹۹۱، تیلر همچنین به عنوان مدیر اجرایی دفتر مطالعات اقتصادی ملی فعالیت میکند. کتاب «کژرفتاری؛ داستان شکلگیری اقتصاد رفتاری» به کوشش انتشارات دنیای اقتصاد و با ترجمه امیرحسین میرابوطالبی منتشر شده است.
انتهای پیام/