021-79276000 info@noviraco.com

وضعیت صنعت بیمه در دنیا

مجموع ارزش حق بیمه صادره در دنیا، چیزی در حدود ۸.۹ تریلیون دلاره. در مقابل خسارت پرداختی، چیزی در حدود ۴.۴ تریلیون دلاره. بر همین اساس ما می‌تونیم نسبت خسارت رو به طور میانگین در جهان چیزی در حدود ۵۰ درصد بدونیم. از طرف دیگه یک معیاری وجود داره به اسم ضریب نفوذ بیمه، که از تقسیم حق بیمه صادره به GDP کشورها به دست میاد. میانگین این عدد در دنیا چیزی حدود ۸.۹ درصده. اما بنا به گزارش بیمه مرکزی در سال ۱۴۰۲، در ایران چیزی در حدود ۲۷۹ همت، ارزش حق بیمه‌ی صادر شده بوده. که از این ۲۷۹ تا، ۳۲ درصد اون مربوط به بیمه شخص ثالثه. بیمه‌های درمان و بیمه‌ی زندگی در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند.

خسارت پرداختی بیمه

در سال ۱۴۰۲، نسبت خسارت پرداختی در رشته بیمه‌های درمان، بدنه اتومبیل و بیمه‌ی شخص ثالث، بیشترین مقدار رو داشتن. به طور میانگین، نسبت خسارت در کشور ما چیزی در حدود ۵۸ درصده که نسبت به میانگین جهانی اون بالاتره. از طرف دیگه ضریب نفوذ بیمه در کشور ما چیزی بین ۱ تا ۳ درصد بوده که در واقع نوسان می‌کرده بین این دو تا مقدار؛ که از میانگین جهانی اون که چیزی حدود ۸ درصده بسیار کمتره.

وضعیت صنعت بیمه در بازار سرمایه ایران

در حال حاضر ۳۳ شرکت بیمه‌ای هستند که در بازار سهام ما معامله می‌شن. ارزش کل بازار صنعت بیمه ما، چیزی در حدود ۱۵۰ همته، که ۱.۷ ارزش کل بازار سرمایه رو تشکیل می‌ده. در این بین بیمه‌ پاسارگاد با ۵۰ همت ارزش بازار، بیشترین ارزش بازار رو در این صنعت برخورداره. در رتبه‌های بعدی بیمه‌ البرز با ۱۲ همت و بیمه ملت با ۱۰ همت قرار دارند. در ادامه این ویدیو به بررسی چند معیار برای مقایسه شرکت‌های بیمه‌ای که در صنعت ما هستند می‌پردازیم.

حق بیمه

اولین معیار رو می‌تونیم به حق بیمه‌ی صادره بپردازیم. همینطور که در نمودار (در ویدیو) مشاهده می‌کنید. بیمه‌های دانا، ودی و آسیا بیشترین حق بیمه صادره رو در سال ۱۴۰۲ داشتن. معیار مهم بعدی دیگه نسبت خسارته، که پیش‌تر راجع به اون صحبت کردیم. همینطور که در این نمودار مشخصه بیمه‌های ودی، وحافظ و آرمان کمترین نسبت خسارت پرداختی رو بین شرکت‌های بیمه‌ای برخوردارن.

پرتفوی بیمه

یکی دیگه از معیار‌های مهم بررسی شرکت‌های بیمه‌ای، ترکیب پرتفوی بیمه‌ای اون‌هاست. طبق گفته‌ی بانک مرکزی و همینطور که قبلا هم به اون اشاره کردیم، بیمه‌های درمان، شخص ثالث و بدنه اتومبیل، بیشترین نسبت پرداختی خسارت رو دارن، لذا می‌تونیم نتیجه بگیریم که احتمالا پتانسیل سودسازی کمتری دارن. در مقابل رشته بیمه‌های هواپیما، نفت-انرژی و پول کمترین نسبت پرداخت خسارت رو دارن و می‌تونیم نتیجه بگیریم که احتمالا سودسازی بیشتری دارند.

در این نمودار شما می‌تونید که وضعیت پورتفوی بیمه شرکت‌ها رو ببینید و با هم دیگه مقایسه کنید. همون‌طور که توی نمودار مشخصه، بیمه‌های پاسارگاد، کارآفرین و ما در مجموع سهم کمتری در بیمه‌های درمان، شخص ثالث و بدنه اتومبیل دارند. اگر معیار برتری شرکت‌های بیمه‌ای رو داشتن سطح درآمدی بالا از رشته‌های بیمه‌ای‌ هواپیما، نفت-انرژی و پول در نظر بگیریم؛ می‌تونیم مشاهده بکنین که بیمه‌های ملت، رازی و کارآفرین بیشترین سهم رو در این سه رشته بیمه دارند.